Haard-LA Ruiterhuys031 Ruiterhuys035 Ruiterhuys080 Ruiterhuys083 Ruiterhuys087 Ruiterhuys088 Ruiterhuys098

Het Ruiterhuys is gevestigd in een traditioneel gebouwde houten "schuur" met dikke eiken balken en gebinten. Het geheel is landelijk en stoer ingericht en heeft door de altijd brandende open haard een warme en uitnodigende sfeer. De inrichting bestaat uit natuurlijke materialen met houten tafels en comfortabele stoelen. De twee verdiepingen van Het Ruiterhuys zijn met elkaar verbonden door een houten boomstamtrap van dikke delen. Ook op de tweede verdieping brandt een kachel: een originele Noorse houtkachel van gietijzer met een enorm stoere uitstraling.

Binnenplaats
De gasterij is door middel van een glazen corridor verbonden met de stallen, zodat u altijd gemakkelijk (en droog) een kijkje kunt nemen bij onze paarden en andere boerderijdieren. Door de corridor ontstaat tussen de gasterij en de stal een echte ouderwetse binnenplaats, waar de paarden veelal met hun hoofden naar buiten turen, een heerlijke plek uit de wind en in de zon.

Terras
Aan de andere kant van het restaurant is een overdekt en verwarmd terras met ook hier een grote open haard, waar u met een drankje in de hand in comfortabele "jachtstoelen" heerlijk kunt genieten van het vuur. Van hieruit heeft u zicht op de dieren van onze kinderboerderij en uw spelende kinderen en kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het water aan de ene zijde of het uitgestrekte natuurgebied van Landschap Noord Holland. 

Disclaimer

De informatie op deze website is met zorgvuldigheid samengesteld. Het kan echter gebeuren dat informatie niet (meer) geheel volledig, actueel of juist is of dat links naar andere websites niet meer goed werken. Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend en Het Ruiterhuys wijst iedere aansprakelijkheid van de hand.

Privacy Policy

Contact Details

Heereweg 83, 1901 MC  Castricum,
Noord-Holland - Nederland

Email: info@hetruiterhuys.nl
Website: www.hetruiterhuys.nl
Tel.: 0251 - 655 555
KvK: 37163156