sup12 sup16 sup17 sup26 sup30 sup35 sup5 sup7

De historie van onze gasterij ligt bij de Surprise Stables, de stoeterij die met een corridor wordt verbonden met de gasterij.

De Surprise Stables zijn opgericht in 1990, toen onze familie/schoonfamilie vanuit Zaandam naar Castricum verhuisde. Er was al een grote voorliefde voor dieren en paarden in het bijzonder. Nu er voldoende ruimte was kon het houden van een eigen paard niet uitblijven. Eén paard werd al snel twee paarden, toen drie en ga zo maar door. Ook kippen, pauwen, geiten en andere dieren deden al snel hun intrede.

Paardensport
Omdat het vinden van een geschikt paard voor de wedstrijden toch heel moeilijk bleek te zijn ontstond het idee van het oprichten van een eigen, betrouwbare handelsstal. Via onze stal hebben al veel paarden een goede bestemming gekregen bij hun nieuwe eigenaar. Tijdens deze periode kreeg de sport steeds meer de prioriteit en we hebben dan ook veel paarden in de sport "uitgebracht", tot op een redelijk hoog niveau.

Nieuwe uitdaging
Tot voor kort hebben wij ons met veel plezier (en met hart en ziel) bezig gehouden met de paardensport, maar het langdurig meespelen op het allerhoogste niveau is nauwelijks haalbaar. Vandaar dat wij het roer hebben omgegooid en hebben gekozen voor een nieuwe bestemming voor onze prachtige locatie. Een bestemming die het voor iedereen mogelijk maakt hiervan mee te genieten. Want genieten, dat vinden wij belangrijk.

Het Ruiterhuys
Wij hebben gekozen voor de naam Het Ruiterhuys omdat deze het beste past bij de historie van onze stallen. Het geeft ook de innige band aan die wij hebben met de paarden, met de dieren van onze kinderboerderij en met onze landelijke omgeving.

Gasterij Het Ruiterhuys: een plaats waar mens en dier welkom is.

Disclaimer

De informatie op deze website is met zorgvuldigheid samengesteld. Het kan echter gebeuren dat informatie niet (meer) geheel volledig, actueel of juist is of dat links naar andere websites niet meer goed werken. Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend en Het Ruiterhuys wijst iedere aansprakelijkheid van de hand.

Privacy Policy

Contact Details

Heereweg 83, 1901 MC  Castricum,
Noord-Holland - Nederland

Email: info@hetruiterhuys.nl
Website: www.hetruiterhuys.nl
Tel.: 0251 - 655 555
KvK: 37163156