HET RUITERHUYS

het restaurant van castricum

Restaurant Het Ruiterhuys is een landelijk restaurant waar u aan het juiste adres bent om Gewoon even Gastvrij te Genieten.

Helemaal thuis
Wij hebben niet voor niets gekozen voor de term Gasterij. Restaurant klinkt meer als een plek voor de lunch of het diner, terwijl Het Ruiterhuys zoveel meer is dan dat. Het is een plek waar u op ieder moment van de dag en op elk gewenst moment van de week welkom bent. Waar u uitpuft van een lange boswandeling of duinrit. Waar u met de kinderen of kleinkinderen de kinderboerderij bezoekt. Waar u geniet van een heerlijk glas en een goed gesprek met vrienden, terwijl u zich warmt aan het haardvuur en de kinderen zich uitleven op de speelweide. Waar u natuurlijk onze gast bent, en waar u zich net zo makkelijk helemaal thuis voelt.

Heerlijk
In onze Gasterij bent u van harte welkom om overdag even binnen te stappen voor een gebakje, broodje, pannenkoek of een kopje koffie. Daarnaast kunt u van ons in de avond een volwaardige menukaart verwachten, vol met eerlijke en heerlijke gerechten. Alles wordt vers bereid van producten van de streek en geserveerd in een warme, landelijke sfeer

 

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

bruiloft

Bedankt voor jullie interesse in “Het Ruiterhuys”.

Wat onze locatie u te bieden heeft is een verzorging van de gehele dag.
 Vanaf het eerste gesprek tot en met de huwelijksnacht.

Het is uiteraard ook mogelijk om alleen het diner en/of feest bij ons te vieren. 
De ceremonie is alleen mogelijk in combinatie met een diner en een feest.

 Al jullie wensen zijn bij ons bespreekbaar en wij helpen jullie graag een 
onvergetelijke dag te bezorgen.

Wat bij ons op Nr. 1 staat is dat alle gasten terug denken aan een geweldige dag
 om nooit te vergeten.

Graag maken wij met jullie een afspraak om onze locatie te bekijken en alle mogelijkheden te bespreken.

Frank, Nikki, Angelique
 &
 Team Ruiterhuys

 

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

bijzondere feestlocatie in omgeving castricum

Het Ruiterhuys is een landelijke en unieke feestlocatie, gelegen in het natuurgebied van Landschap Noord Holland. Deze locatie is geschikt voor trouwfeesten, jubileumfeesten, familiefeesten en bedrijfsfeesten. Naast onze verschillende arrangementen kunnen wij ook een sfeervol op maat gemaakt feest organiseren. U kunt altijd rekenen op onze vlotte en gastvrije service waarbij alles tot in de puntjes wordt verzorgd.

Maak eenvoudig een afspraak om onze landelijke feestlocatie te bezichtigen en om de mogelijkheden te bespreken.

 

Of klik hier voor nog meer informatie.

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

kaart & keuken

Gastvrijheid en landelijke en verse producten zonder tierelantijnen. Dat is Het Ruiterhuys. Gewoon eten zoals eten bedoeld is. Alle producten worden in eigen keuken bereid of worden huisgemaakt aangeleverd. Wij werken niet met voorgeproduceerde of kant-en-klare producten.

De kaart
Bij Het Ruiterhuys wordt zoveel mogelijk gewerkt met seizoensproducten. De kaart wordt dan ook regelmatig ververst. Mocht u desondanks trek hebben in iets dat niet op de kaart staat, dan zullen wij altijd proberen om voor u iets passends te bereiden. Uiteraard maken wij het geheel af met heerlijke nagerechten, want een heerlijke afronding is minstens net zo belangrijk als een goed begin.

De keuken
Wij werken met een landelijke en gedeeltelijk open keuken, waarin dagelijks dagverse (streek)producten worden aangeleverd door verschillende bedrijven uit de omgeving. De eieren komen van de biologische boer bij ons om de hoek, de groente van een plaatselijke groenteboer, de aardbeien worden geleverd direct van het land. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje in onze keuken te nemen, zodat u met eigen ogen kunt zien dat wij werken onder de meest strenge hygiënenormen en met uitsluitend verse producten.

 

Ons Vleesverhaal

Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Deze keer met als resultaat: een nieuwe slager én een nieuw vleesconcept.

Met onze landelijke en bewuste Gasterij op het oog, konden wij ons niet langer vinden in de afname van vlees in de reguliere vleesindustrie.

Voor ons is het belangrijk dat elk stuk vlees herleidt kan worden tot de bron, dat de dieren gegarandeerd een goed leven hebben gehad en dat het vervolgtraject het best mogelijke is geweest. Alleen dan zal het dier bij ons als eindproduct dienen.

Daarom zijn wij vanaf 1 april een samenwerking gestart met Slagerij ten Wolde.

De slagerij van Arend ten Wolde is ambacht op zijn puurst. De zelf slachtende slager werkt samen met 26 boeren uit de omgeving Waterland/Purmerend. Velen van deze boeren zijn hobby boeren. De slachting zelf is niet machinaal gedreven, maar rustig en zonder tijdsdruk. Ook met het transport is rekening gehouden. Deze duurt maximaal maar 30 minuten.

Beide alternatieven zijn wenselijk voor het dier, omdat er geen stresshormoon vrijkomt. Dit komt ook ten goede van de smaak van het vlees.

Op deze manier serveren wij u de beste kwaliteit. Net zo belangrijk is dat wij met deze samenwerking diervriendelijk en duurzaam ondernemen en lokale boeren ondersteunen.

Voor meer informatie kunt u altijd kijken op www.slagerijtenwolde.nl. U kunt ook altijd bellen met Arend zelf. Op deze manier willen wij zo transparant mogelijk ondernemen.

Wilt u nog meer weten over onze producten en boeren?

Eén keer per jaar gaan wij met onze medewerkers op excursie naar deze boeren. Wanneer u ons wilt vergezellen kan dat, informeer naar de eerst volgende datum.