HET RUITERHUYS

historie

De historie van onze gasterij ligt bij de Surprise Stables, de stoeterij die met een corridor is verbonden met de gasterij.

De Surprise Stables zijn opgericht in 1990, toen onze familie/schoonfamilie vanuit Zaandam naar Castricum verhuisde. Er was al een grote voorliefde voor dieren en paarden in het bijzonder. Nu er voldoende ruimte was kon het houden van een eigen paard niet uitblijven. Eén paard werd al snel twee paarden, toen drie en ga zo maar door. Ook kippen, pauwen, geiten en andere dieren deden al snel hun intrede.

Paardensport
Omdat het vinden van een geschikt paard voor de wedstrijden toch heel moeilijk bleek te zijn, ontstond het idee van het oprichten van een eigen, betrouwbare handelsstal. Via onze stal hebben al veel paarden een goede bestemming gekregen bij hun nieuwe eigenaar. Tijdens deze periode kreeg de sport steeds meer de prioriteit en we hebben dan ook veel paarden in de sport “uitgebracht”, tot op een redelijk hoog niveau.

 

Nieuwe uitdaging
Tot voor kort hebben wij ons met veel plezier (en met hart en ziel) bezig gehouden met de paardensport, maar het langdurig meespelen op het allerhoogste niveau is nauwelijks haalbaar. Vandaar dat wij het roer hebben omgegooid en hebben gekozen voor een nieuwe bestemming voor onze prachtige locatie. Een bestemming die het voor iedereen mogelijk maakt hiervan mee te genieten. Want genieten, dat vinden wij belangrijk.

Het Ruiterhuys
Wij hebben gekozen voor de naam Het Ruiterhuys omdat deze het beste past bij de historie van onze stallen. Het geeft ook de innige band aan die wij hebben met de paarden, met de dieren van onze kinderboerderij en met onze landelijke omgeving.

Gasterij Het Ruiterhuys: een plaats waar mens en dier welkom is.

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

de sfeer

Het Ruiterhuys is gevestigd in een traditioneel gebouwde houten “schuur” met dikke eiken balken en gebinten. Het geheel is landelijk en stoer ingericht en heeft door de altijd brandende open haard een warme en uitnodigende sfeer. De inrichting bestaat uit natuurlijke materialen met houten tafels en comfortabele stoelen. De twee verdiepingen van Het Ruiterhuys zijn met elkaar verbonden door een houten boomstamtrap van dikke delen. Ook op de tweede verdieping brandt een kachel.

Binnenplaats
De gasterij is door middel van een glazen corridor verbonden met de stallen, zodat u altijd gemakkelijk (en droog) een kijkje kunt nemen bij onze paarden en andere boerderijdieren. Door de corridor ontstaat tussen de gasterij en de stal een echte ouderwetse binnenplaats, waar de paarden veelal met hun hoofden naar buiten turen, een heerlijke plek uit de wind en in de zon.

Serre
Aan de andere kant van het restaurant is een overdekte serre met ook hier een grote open haard, waar u met een drankje in de hand heerlijk kunt genieten van het vuur. Van hieruit heeft u zicht op ons grote terras en uw spelende kinderen en kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het water aan de ene zijde of het uitgestrekte natuurgebied van Landschap Noord Holland.

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

dit zijn wij

Wij zijn Frank en Nikki la Croix. Met onze kinderen Emma, Oliver en Valentijn en onze dieren wonen wij al ruim 30 jaar op het landgoed van (voorheen) de Surprise Stables, dat wij ook beheren. Wij zijn blij en trots dat wij na onze mooie tijd in de paardensport nu op onze prachtige locatie een gasterij konden starten zodat niet alleen wij, maar ook al onze gasten van deze omgeving kunnen genieten. Ook de Surprise Stables blijven bestaan en zijn opengesteld voor het publiek.

Gewoon, Gastvrij, Genieten

Dit zijn de woorden die het meest bij ons passen en dit is wat wij willen bieden aan onze gasten. Iedereen is welkom, van groot tot klein en van jong tot oud. Met of zonder kinderen, met of zonder dieren. Het landelijke restaurant met de terrassen, de speelweide, kinderboerderij, de stallen en onze prachtige zaal: het staat allemaal tot uw beschikking. Wij zijn ontzettend blij met onze gasterij en heten u graag van 
harte welkom in ons “Ruiterhuys”.

Frank & Nikki la Croix

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

ons team

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die een klik hebben met ons bedrijf.

Aan het woord is Astrid

Wat mij opviel toen ik hier kwam werken was hoe gezellig en huiselijk de sfeer is. Deze ambiance wordt benadrukt door de mooie eigentijdse inrichting en oog voor detail. Maar ook door de loslopende dieren wat een boerderijachtige sfeer creëert.

We werken in de keuken met verse, eerlijke en seizoensgebonden producten. De kaart is wisselend en gevarieerd waardoor er voor ieder wat wils is. Ook wordt er veel met vegetarische gerechten gewerkt (wat veel uitdaging biedt). De onderlinge sfeer tussen collega’s is gezellig en er wordt hard gewerkt om de avond soepel te laten verlopen.
Gewoonweg een leuke en uitdagende plek om te werken.

Spreekt ons bedrijf u aan en bent u op zoek naar een leuke job in de horeca? Dan maken wij graag kennis met u.

Via het contactformulier kunt u uw gegevens aan ons doorgeven. Bellen kan natuurlijk ook altijd, ons nummer vindt u bovenaan deze website.

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

omgeving

Het Ruiterhuys is gelegen aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat, op korte afstand van bos, duinen en het strand van Castricum. Het is dus een prima uitvalsbasis voor heerlijke boswandelingen, fietstochten, bos- en duinritten te paard of een dagje luieren aan het kilometers lange zandstrand.

Toeristische aanraders
De mogelijkheden tot inspanning, ontspanning en het verkennen van de omgeving zijn eindeloos. Op de volgende websites zult u zeker meer inspiratie opdoen:

VVV Castricum/Bakkum
Beleef Castricum
Noordhollands Duinreservaat
Natuurwegwijzer

PUUR, PASSIE EN EENVOUD

HET RUITERHUYS

hygiëne

Het Ruiterhuys hecht veel waarde aan hygiëne zowel in het restaurant als in de keuken.

Ondanks onze vrije omgang met dieren proberen wij het restaurant zo schoon en hygienisch mogelijk te houden. Wij staan daarom ook onder toezicht van Bureau de Wit. Bureau de Wit is een allround, professioneel en onafhankelijk adviesbureau voor voedselveiligheid, waterveiligheid, plaagdierpreventie en ongediertebestrijding.

Het Ruiterhuys krijgt ca. 4x per jaar onaangekondigde controles op hygiëne & veiligheid.
Wij zijn trots dat wij aan de voorwaarden voldoen om dit keurmerk te mogen dragen.

PUUR, PASSIE EN EENVOUD